Image-map Om mig Startsidan Länkar Sponsorer Bilder

måndag 24 augusti 2009

Tränings tävling!

Idag kördes det tränings tävling i Fiskartorpet! tre tappra åkare var på plats, jag, Erik (talangen) och Clive. Rullade ett lugnt var först som uppvärming och kol av banan, mitt i nerförs serpentinerna så låg det en stor huggorm mitt i vägen som jag nästan körde över, jag skrek HUGGORM men dom andra såg eller hörde ingen ting. Väl ner på start linjen så kände jag mig taggad och kände att det skulle nog gå ganska fort idag fast det var så blött. Jag tog starten och sprätte till ordentligt som jag brukar göra, (fick ju äta upp det senare) jag var först in på stigen men hade Talangen och Clive bakom mig, fick lite problem i det första tekniska sten uppförs backen och gjorde så att Talangen och Clive fick stanna upp så jag fick en liten lucka, men Talangen var snart i kapp, väl framme vi första riktiga stigningen så tryckte jag på i stortsätt det mesta jag hade, kändes riktigt bra, rästen flöt på. På andra varvet när vi kom till serp stigning igen så tryckte jag på lika mycket, men när jag väl kom på platten så var jag sjukt trött och Talangen gick för bi i rätt tillfälle försökte gå på hjul men det gick så klart inte. Sen fick jag lov att köra i mitt tempo för jag sprängde mig i början, här har ni lite tider och puls

1: 10.08,8 (92%)
2: 10.22,8 (88%)
3: 11.06,1 (88%)
4: 10.47,9 (88%)
5: 10.42,0 (87%)

söndag 23 augusti 2009

CX och Cuba!

Ja de undgår väll ingen att hösten börjar trycka på! Finns ju några saker som är väldigt bra med hösten, 1: jag fyller år på hösten, 2: det är otrolig fin cykling på hösten, och 3: cyclocross sesången börjar snart. Man märker att cyclocross är på ge, för alla cyklister man pratar med så diskuterar man, om man ska kör hög eller låg profil, vilka däck ska man ha och är det bäst med enkel eller dubbel klinga. Av dom tre sakerna är jag säker att jag ska köra dubbel klinga i alla fall. Blir 42t och 34t. Trodde jag skulle få min fina cross denna vecka men så blev det inte, så jag hoppas den kommer nu till vecka istället. Tänkte snacka ihop mig med Micke och kolla om vi kan få ihop någon tränings tävling som är stående varje väcka.

Som en del vet så bodde jag på Cuba ett år och spelade trumpet hela dagarana, fick två bilder som jag inte sett förut, var verkligen en fantastisk och lärorik tid att bo på den platsen.


fredag 21 augusti 2009

Nu kommer den!

Ja vad ska man säga! nu börjar form komma! I onsdags när vi körde mtb Stockholm så kände jag att formen var på plats, har känt mig ganska seg hela sesången, men nu värkar formen smyga fram, inte på topp en men inte långt därifrån tror jag. Har slitit väldigt mycket sen förra sesången med träning och följt ett tränings schema slaviskt som min tränar och bäste vän Isak Strömberg lagt upp till mig, han har även skälv sammarbetat med en väldigt bra cyklist och tränar i detta land. Och jag är otroligt tacksam att Isak kan hjälpa mig. Så om ni behöver en bra tränare så kontakta Isak. Idag körde jag tretti sekundare, eller som jag kallar dom spy intervaller, för första gången så gick dom riktigt bra faktiskt och det känns bra det. Nu blir det villa och jobb i helgen och sedan tränings tävling på måndag, tror att Clive ska med, skönt att slippa köra tävling mot säg skälv:)

Lägger upp två bilder när CRT står och gubb ljuger lite efter mtb Stockholm. Hej hej





onsdag 19 augusti 2009

Cykelvasan film

Kolla in det här! http://www.youtube.com/vasaloppet

tisdag 18 augusti 2009

WM stjärna!

Ja dagens distans var ganska intressant, både tränings mesigt och uppleve mesigt. Vi hämtade upp Erik och drog väg mot Hammarby backen där vi skulle möta upp Angelica. Vi drog in i dom fantastiskt fina Hellas stigar, Erik har varit sjuk och velade tydligen trycka på redan från start och jag kände direkt att detta kommer bli en riktigt jobbig resa, men efter som det är så roligt så gick det bra endå. Vi fick ihop 5:30. Erik lyckades få en dubbel punka, så då passade vi andra på att träna lite teknik och det var grymt kul. Vi körde Sörmlandsleden ner till Handen, men Erik blev trött och tog pendeln hem. Vi körde vidare och jag och Lars körde fyra spurter och det blev två två.

Jag träffade en bekant nere vid Götgatsbacken så vi stannade där, och när vi hade pratat klart så var det två fotografer som stog och plåtade Angelica och Lars, Angelica blev även intervjuad av en reporter, dom frågade om cykling i stan. Jag sa att Angelica var elit cyklist och så kontrade den ena fotografen med att säga att vi har en WM guld medaljör som fotograf. Då var den andra fotografen simerskan Sarah Sjöström. Så vi grattade henne och sen cyklade vi hem.

Nu ska jag och MR Bleckur gå och köpa lite godis. Imorgon blir det Mtb Stockholm för oss.



CRT

Kolla CRTs hemsidas nya bilder och en fin förstasida!

Cykel vasan var grym! Ja vad ska man säga jag är riktigt nöjd, inte med min tid den var inte alls bra men, men min prestation är jag nöjd med. Körde på fälgen i femton minuter och då vet ni ju hur sakta det går. Sen stog en väldig vänlig Norska med en slang som hjälpe mig så jag kunde köra vidare i ett lite snabbare tempo, Efter det så körde jag bara om folk hela tiden. Men när det var cirka två mil kvar så fick jag veta att Wengelin vann så då blev jag så glad att jag slog av nästan helt på tempot, åkte bara runt och njöt av våran seger. Träffade på Kajsa och för sökte hjälpa henne men hon var så trött så hon kunde inte tyvärr följa med. Sedan kom min polare Jannes Dahlberg han försökte jag hjälpa med, men han hade tyvärr kramp och då går det ju inte. Tack Henrik för den hjälpen jag fick av dig, roligt med lite sällskap, tyvärr kunde jag inte följ med så länge.

Nu är Bleckan här på besök och vi ska ut och köra lite distans.

lördag 15 augusti 2009

Packar!


Ja då ska jag snart åka upp till Rättvik, som alla vet så är det ju cykel Vasan på Söndag. Ska bli riktigt roligt att tävla, var ett tag sen sist nu! det var faktiskt SM i Falun. Så nu är jag riktigt taggad.

Ser stort fram i mot Cykel Vasan, eftersom det är ett stort lopp och ett helt nytt lopp för cykel Sverige. Får jag bara en bra rulle jag kan gå på så kommer det gå riktigt bra tror jag. har min plan vem jag ska gå på;)

Nu ska jag packa och sen cykla in till Cykloteket för

torsdag 13 augusti 2009

Gårdagen tävling!

Ja vad sak man säg om gårdagens tävling da! Starten gick och det kändes riktigt bra gick med Micke upp för backen och det kändes faktiskt bra, men så klart fick jag lov att släppa han på toppen.

Låg och körde skälv ett tag men sen kom Stefan Nilsson ikapp mig och han tog hjul och det är ju då som jag cyklar som bäst när någon ligger och pressar en, jag förstrår inte men jag har så otroligt svårt att jaga, kändes som jag kom in i mitt tempo, men en fel bedömning så körde jag rakt fram i en kurva och Stefan gick förbi! Om man hade varit en normal person så hade man ju så klart jagat ikapp lagt sig på rulle, men nej nej det gör inte Pumpen han kör sitt tempo och lyckas inte jaga ikapp.
Efter ett tag kom även Per Kumlin i kapp och ja, vad gör jag då+ ni kan väll inte tro att jag går på hjul, nej da jag släpper bara förbi han, blir så trött på mig skälv. Så vad har jag lärt mig av denna tävling da! Jo att jag MÅSTE lära mig att jaga och gå på hjul.

Om min klocka stämmer så var jag fyra minuter efter vinnaren Micke och det är jag så klart nöjd med iallafall.
Och formen da, jo den var bra kände mig seg bara, kunde som sagt inte göra några tempo växlingar, men det beror nog på förra veckans distans.

onsdag 12 augusti 2009

Bilder plus film!

Nu har det kommit upp lite mer bilder och en film snutt på CRTs hem sida. Gå in och kolla. www.cykloteket.se/crt

tisdag 11 augusti 2009

MTB Stockholm!

I morgon är det dags för MTB Stockholm, ska bli riktigt kul att tävla lite nu, sist var ju SM och det gick ju inte så bra direkt, Jag vet att Micke ska kör och Hjalmar tror jag? så kommer det säkert några mer snabbingar. Har nyss tvättat cyklarna och mina XT hjul. Blev en tung dag på jobbet idag för jag jobbade utan stöd strumpor. Att stå en hel dag tar på krafter faktiskt, men imorgon blir det stöd strumpor:) Nu ska jag plocka in cyklarna hej hej.

måndag 10 augusti 2009

Jag spyr snart!

Ja vad ska man säga! 30 sekundare är så sjukt jobbigt, hatar dom där intervallerna, men det är något som alla måste genom lida ifall man vill bli snabb. Idag testade jag med att inte äta frukost utan bara en kopp kafé och sedan träning direkt, funkade faktiskt mycket bättre en att äta före. Så nu har jag njutigt av en god frukost på jobbet. Som vanligt så gick dom första fyra bra, men nummer 5, 6 och 7 inte alls nå bra. Trodde nästan jag skulle spy, som min goda vän Linckan gjorde där när vi körde en gång. Nej nu ska jag jobba. Hej

söndag 9 augusti 2009

Väntar!

Sitter nu och väntar på bussen som ska ta mig till fantastiska Ica Maxi, där jag ska inhandla lite mat. Blir nog en stor grymta kortvstråganof, med massa grönsaker i. I morgon ska jag köra 30 sekundare i Haga backen, start längst ner vid asfalten kl 08:20 för er som vill vara med, skulle vara kul om någon kom. Ja ja nu kommer bussen snart, hej hej.

fredag 7 augusti 2009

Distans nr6

Ja så har jag kört mitt sista distans pass för den här veckan, idag blev det lvg. började med att köra ut mot Ekerö och Färingsö, verkligen fin cykling där ute! inte nå mycket trafik. Fortsatte sedan in mot stan, när jag åkte förbi Pedalogerna så såg jag i ögonvrån att det hoppade ut någon och skreköööö, det var ju så klart Micke, även Hjalmar var där, dom hade varit ute och kört lite spurter, snackade lite skit med dom sedan drog jag vidare, åkte ut mot Kårsta och vände, fick i hop sex timmar idag. Totalt denna vecka har har jag nu kört 31 timmar och 50 minuter distans jag är faktisk nöjd med det. Nu blir det vila och jobba lördag och söndag. Nästa veckas schema ser ut så här, ett trettisekunders pass, ett distans pass och sedan en träningstävling. Så det blir lite mindre timmar nästa vecka. Sen är det ju så klart cykel vasan.


torsdag 6 augusti 2009

Distans nr5

Idag körde jag distans igen, stog åtta timmar på schemat och så blev det, kändes riktigt bra hela vägen idag, lite tungt första timmen bara. Efter som jag skulle vara ute länge idag så ville jag ha med mig många flaskor, och ja jag vet det är sjukt fult, men nu funkade det tyvärr inte, flaskanornastudsade ut direkt när jag kom in på stigen:( Imorgon väntar mera distans.

Så här såg det ut!
Jag har äntligen hittat hem:)
Clive gjorde mig sälskap i fyra timmar, sen fick jag köra skälv.

onsdag 5 augusti 2009

Distans nr4

Idag var de distans nummer 4. Idag kändes det att det var fjärde dagen på rad som jag satt på sadeln, idag körde jag delar var Sörmlandsleden, fattar inte varför jag inte kört den förut, var ju hur kul som helst, stigarna blandades med stora rötter, stora sten hellar, snabba packade stigar och även lite grusväg! det som saknades var backar! men det finns ju inga backar i Stockholm. Imorgon blir det mtb igen, kommer inte köra skälv den här gången, Mr Clive kommer att göra mig sällskap ska bli super kul. Kommer även köra med något som jag aldrig gjort förut, lite pinsamt faktisk! men ni får se i morgondagens blogg. Körde föresten sex timmar idag.

tisdag 4 augusti 2009

Distan nr3

Idag var det dags för distans nummer tre för veckan! Gick riktigt bra idag kände mig pig hela vägen, fick i hop sex timmer och tjugo minuter, avslutade sista timmen med att köra femsikundersspurter med tio minuters mellanrum. När jag kom till Sollentuna så var det ett stort på drag medkameror och prylar, såg ut som det var någon roddtävling av något slag. Åkte fram till en farbroroch frågade vad som stog på, ha sa att det var inspelning av superstars, gamla svenska idrottare skulle tävla mot varandra, bland annat så låg Salming där och stekt. Nej nu måste hag äta hej hej.

måndag 3 augusti 2009

Snabb distans!

ja så så var vi inne på en ny distans vecka! Igår smyg startade jag med att köra ett pass i Hellas på 2:30 riktigt trevligt sällskap hade jag inte mindre en UCI mekanikern Rikard Callertun och X proffset Fredrik Modin, vi stånkade run på finna stigar. Idag var de dags för snabb distans efter som jag började jobba kl 12:00 idag, blev tre timmar och efter två tretti så var jag riktigt trött faktiskt. Imorgon blir det lite längre, ska vara ute i sex timmar, blir nog lvg i morgon. Ha de hej hej

söndag 2 augusti 2009

Nytt försök!

Ja då var man friskt da! Var riktigt skönt att vara på jobbet igår, så segt att bara ligga och titta på massa dåliga serier. Ja då gör jag ett nytt försök till distans vecka, kommer köra kl 08:00 från min stuga i Sundbyberg varage dag denna vecka, så om det är någon som vill följa med så hör av er, vore trevligt med lite sällskap. Nu ska jag ta en duscha och sedan trampa vidare till jobbet och sedan möta upp Modin och Calertun för att cykla lite lugnt i Hellas. Hej hej